ⓘ Biografi

Biografi

Biografi nyaéta carita atawa katerangan anu sipatna non-fiksi ngeunaan kahirupan hiji jalma, boh anu hirup kénéh boh anu geus maot. Dina biografi kawengku rupa-rupa informasi anu jéntré tur lengkep.

Mohammad Sobri Hardjapamekas

Mohammad Sobri Hardjapamekas nyaéta salah saurang inohong atikan di Jawa Kulon sarta salah saurang ahli nulis buku-buku pangajaran basa Jerman, tapi ogé gedé katineungna kana budaya Sunda, utamana kana kamajuan basa katut sastra Sunda.

Napoleon Bonaparte

Napoléone di Buonaparte atawa anu aksohor Napoléon Bonaparte nyaéta jéndral dina mangsa révolusi Perancis jeung konsul Perancis anu gumelar tanggal 15 Agustus 1769 di kota Ajaccio, Corsica, Perancis. Napoléon anu jenius ieu nyaéta teureuh ménak ti kulawarga Bounaparte asal Italia. Napoléon kasohor alatan kamampuh dina mingpin Perancis nepi ka bisa ngawasaan sabagéan wilayah Éropa boh ngaliwatan jalur diplomasi atawa perang. Nagara-nagara anu kungsi dikawasa ku Napoléon Walanda, Swedia, sabagian wilayah Italia anu direbut ti Austria jeung Polandia. Napoléon jadi siswa di Akademi Militer Bri ...

Aristoteles

Aristoteles nyaéta salah saurang filsuf gedé sapanjang sajarah dunya. Rupa-rupa tuisanana jadi dadasar pikeun kamekaran élmu falsafah, fisika, matématika, pulitik, pamaréntahan jeung pangaweruh alam. Aristoteles lahir di Stagira Chalcidice, Thracia, Yunani taun 384 SM. Anjeunna katurunan saurang ahli tatamba ti Makédonia. Aristoteles ancrub kana pamikiran jeung pangaweruh ti mimiti umur 17 taun. Anjeunna guguru jeung Plato anu satuluyna jadi pangajar di Akademi Plato salila kurang leuwih 20 taun. Nalika muridna Alexander Agung ngawasa di Makédonia, Aristoteles balik deui ka Yunani jeung ng ...

Johannes Kepler

Johannes Kepler nyaéta astronom asal Jerman anu ngajelaskeun hukum gerakan surya mandala. Ieu hasil timuanna jadi justifikasi téori hélioséntris anu kapanggih ku Nicholaus Copernicus. Tiori Kepler tuluy dipublikasikeun 20 taun sabada buku De Revolutionibus Orbium Coelestium karya Nicholas Copernicus dipedalkeun. Karya Copernicus téh awalna mah meunang cempadan ti sakumna élmuwan dunya tapi bisa dibuktikeun ku Johannes Kepler anu lahir taun 1571 di kota Weil der Stadt Jerman. Anjeunna meunang pendidikan di Universitas Tübingen, nu antukna meunang gelar sarjana muda taun 1588 jeung gelar sar ...

Lee Jong-suk

Lee Jong-suk nyaéta saurang aktor asal Koréa Kidul anu mimiti kawentarna sanggeus maén di sérial drama Secret Garden taun 2010. Jong-suk ngamimitian karirna di dunya hiburan ti umur ngora kénéh, liwat SBS 7th Open. Jong-suk mangrupa mahasiswa lulusan ti Universitas Konkuk di Seoul. Salah sahiji pilem anu pernah diperankeunna nyaéta Sympathy dina taun 2005, sedengkeun karirna mimiti nyongcolangna téh nalika suksés merankeun karakter musisi Han Tae-sun dina sérial Secret Garden. Ti harita, Jong-suk meunang tawaran maén di pilem saperti Ghost, As One jeung R2B: Return to Base. Jong-suk ogé pe ...

                                     

ⓘ Biografi

  • Biografi bio: hirup grafi: tulisan nyaéta carita atawa katerangan anu sipatna non - fiksi ngeunaan kahirupan hiji jalma, boh anu hirup kénéh boh anu geus
  • Bekerja Demi Bangsa biografi ditulis ku Tatang Sumarsono, 2003 Vadamecum Kamus Saku Latin Indonesia 1993 Bumela ka Bangsa biografi versi basa Sunda
  • Rizka. Profil dan Biografi Tri Rismaharini Sang Walikota Surabaya dalam bahasa id ProfilPedia.com: Biodata Profil dan Biografi Tokoh Dunia Terbaru
  • alatan kanker beuteung. Tokoh pulitik - biografi - Napoleon Bonaparte diaksés tanggal 3 Désémber 2011 Biografi Napoleon Bonaparte diaksés tanggal 3 Désémber
  • batan sakadar sawilah batu nisan. id Biografi Johannes Kepler diakses tanggal 16 Nopember 2011 id Biografi Johannes diakses tanggal 16 Nopember 2011
  • mangrupa pakar dina taekwondo. Wowkeren.com, Biografi Lee Jong Suk, Diakses 11 Juli 2015. Idzsn.com, Biografi dan Profil Lee Jong Suk Lengkap, Diakses 11
  • sababaraha widang nu patali jeung asal - muasal sarta pancakaki, kaasup biografi jeung autobiografi nu maké inténsitas kontinuitas jeung hubungan sacara
  • sastra Melayu, boh lisan boh tulisan, eusina rupa - rupa, saperti: sajarah, biografi agama, undang - undang, silsilah, jeung carita - carita pralogis lainna. Ciri
  • Yukiai War meunang dina kompetisi, tuluy di pajang di Tottori Daimaru Department Store. Biografi Diaksés 01 - 03 - 2012 Biografi 2 Diaksés 01 - 03 - 2012
  • salaku rosul utusan Gusti nu pangangeusan ahir. Numutkeun babad salira biografi nu disebut siroh basa Arab anjeunna dibabarkeun tina tanggal 20 April
                                     

Tri Rismaharini

Hiji wanoja nu miboga sima sakaligus pangaruh luar biasa pikeun hiji bangsa. Wanoja nu jadi pamingpin di salah sahiji kota nu kasohor di Indonesia, Kota Surabaya.

                                     

Aoyama Gosho

Aoyama Gosho gumelar di Daiei, Tottori, Jepang, ping 21 Juni 1963, nyaéta salah saurang mangaka ti Jepang. Salah sahiji karyana nu kawentar nyaéta sérial komik Detéktif Conan. Anjeunna miboga bakat dina ngagambar ti usia remaja. Nalika di tingkat mimiti, karya lukisan nu judulna "Yukiai War" meunang dina kompetisi, tuluy di pajang di Tottori Daimaru Department Store.

                                     

Imam Maliki

Malik bin Anas, ngaran lengkepna Malik bin Anas bin Malik Al-Madani, nyaéta hiji mahaguru, bukti kabeneran umat, jeung salaku imam nagari hijrah. anjeunna dipikawanoh salaku jalma nu bisa dipercaya, ngejeroan hal agama, jeung mangrupa salah sahiji tina opat imam madzhab.

                                     

Leo Tolstoy

Lev Nikolayev Tolstoy atawa sok dilandi Léo Tolstoy nyaéta panulis novél jeung carpon asal Rusia. Tolstoy ogé kasohor ku moralitasna anu ékstrim sarta sawangan ascetic. Tolstoy kungsi nyarita yén Shakespeare téh kaasup pangarang anu karyana goréng. Anjeunna maot di stasion Astapovo.

                                     

Muhammad Jusuf Kalla

Muhammad Jusuf Kalla, Wakil présidén Indonésia ka-10 & ka-12. Anjeunna ogé mangrupa mantan Ketua Umum Partey Golkar, ogé Mantan Mentri Koordinator Kesejahteraan Rakyat.