ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 99

16 Januari

1919 – Amérika Sarikat ngaratifikasi Amandemén ka-18 kana konstitusi, nu ngudukeun palarangan inuman nu ngandung alkohol Prohibition di Amérika Sarikat sataun sabadana. 2006 – Ellen Johnson Sirleaf disumpah minangka présidén anyar Liberia. Manéhn ...

16 Juli

2004 – Taman Milénium di Chicago dibuka pikeun balaréa. 1979 - Saddam Husséin jadi Présidén Irak ngagantikeun Ahmed Hassan al-Bakr. 1965 – Torowongan Mont Blanc nu ngahubungkeun Perancis jeung Italia dibuka. 2018 – Dua welas bulan anyar nu nguril ...

16 Juni

1673 – Perdaméyan Vossem: Raja Perancis Louis XIV jeung Frederik Willem ti Brandenburg. 1567 – Mary, Ratu Skotlandia, dibui di Kastil Lochleven, Skotlandia. 1983 – Yuri Andropov ditunjuk minangka présidén Uni Soviét. 1815 – Patempuran di Ligny: T ...

16 Maret

1979 – Perang Cina-Viétnam: Tentara Pangbébasan Rakyat Tionghoa mundur mentas wates nagara, mungkas perang éta. 2003 – Aktipis Amérika, Rachel Corrie nemasing pati di Rafah kagusur ku buldosér Israél nalika ngahalangan pangancuran hiji imah. 1521 ...

16 Méi

1961 – Park Chung-hee mingpin hiji kudeta pikeun ngarugrugkeun Républik Koréa Kidul Kadua. 2014 – Dua welas jalma palastra dina dua beledugan di Pasar Gikomba di Nairobi, Kénya. 1929 – Di Hollywood, kariaan Academy Awards nu kahiji lumangsung. 19 ...

16 Nopémber

1990 – Grup Pop Milli Vanilli dibatalkeun hadiah Grammy-na alatan duo éta heunteu mawakeun laguna pisan dina albeum Girl You Know Its True. Musisi studio nu nangkes kabéh vokalna. 1973 – Présidén AS Richard Nixon néken Akta Otorisasi Jalur Pipa T ...

16 Oktober

1793 - Ratu Perancis Marie Antoinette dihukum mati. 1984 - Desmond Tutu, pajoang anti apartheid jeug pajoang HAM ti Afrika Kidul meunangkeun Nobel Perdaméan. 1964 - Républik Rahayat Tiongkok ngabeledugkeun bom atum munggaranna. 1946 - Prosés Nürn ...

16 Pébruari

2013 – Hiji bom ngabeledug di hiji pasar di Kota Hazara, Quetta, Pakistan, nelasan leuwih ti 80 jalma sarta nyideraan 190 lianna. Laskar e-Jhangvi ngaku tanggung jawab kana kajadian éta. 1962 – Banjir di aréa basisir Jérman nelasan 315 urang sart ...

16 Séptémber

1975 - Papua Nugini merdéka ti Australi. 1963 - Malaysia, ngawengku Malaya, Singapur, Bornéo Kalér Britania jeung Sarawak, dibentuk. 1979 - Stadion Teladan Médan ambruk lantaran ngabrulna nu lalajo konsér Adi Bing Slamet. 1987 - Protokol Montréal ...

17 Agustus

1903 - Joe Pulitzer nyumbang $1 juta ka Universitas Columbia sarta ngamimitian Hadiah Pulitzer di Amérika. 1943 - Jenderal Patton asup ka Messina, ngaréngsékeun panalukan Sisilia ku Sakutu. 1945 - Koréa kabagi dua, Kalér jeung Kidul. 1960 - Dékol ...

17 April

1797 – Sir Ralph Abercromby nyerang San Juan, Puérto Riko, nu bakal jadi serangan panggedé-gedéna ka wilayah Spanyol di Amérika. 1492 – Spanyol jeung Christopher Columbus néken Sérén Sumérén Santa Fe pikeun pamianganna ka Asia pikeun nyiar bubumb ...

17 Désémber

1967 – Harold Holt, PM Australi, leungit nalika keur ngojay di Portsea, Victoria sarta diagkeuh tilelep. 1812 – Perang Taun 1812: Pasukan AS nyerang Désa Lenape dina Patempuran Mississinewa ngalawan Karajaan Inggris. 1941 – Perang Dunia II: Pasuk ...

17 Januari

1966 – Kacilakaan Palomares: Pasawat pangebom B-52 diadu jeung pasawat KC-135 Stratotanker di saluhureun Spanyol, nelasan tujuh pangangkasa jeung muragkeun tilu bom nuklir 70 kiloton di deukeut Kota Palomares sarta hiji deui di laut. 1950 – Résol ...

17 Juli

1774 – Kaptén James Cook anjog ka New Hebrides Vanuatu. 1791 – Anggota Garda Nasional Perancis pimpinan Jéndral Lafayette némbakan riuangan massa kaum Jacobin di Champ de Mars, Paris, wanci Révolusi Perancis, nelasan nepi ka 50 urangna. 1955 - Di ...

17 Juni

656 – Utsman bin Affan, ditelasan ku pangbarontak. 1885 - Patung Liberty jebul di kota New York nu ngagunakeun kapal laut ti Perancis, Isere. 1972 - Lima urang ditéwak dina kasus panyadapan kantor Partéy Demokrat AS di Hotél Watergate dina kasus ...

17 Maret

1988 – Pasawat jét Kolombia, Boeing 727, murag di sisi gunung di deukeut wates Vénezuéla, nelasan 143 jalma. 1861 – Karajaan Italia diproklamirkeun, Giuseppe Garibaldi jadi rajana. 1824 – Perjangjian Inggris-Walanda ditéken di London, ngabagi ark ...

17 Méi

1987 – Perang Iran–Irak: Pasawat jét tempur Irak, Dassault Mirage F1, némbakkeun dua misil ka kapal perang Angkatan Laut AS Stark, nelasan 37 jalma sarta nyideraan 21 lianna. 1961 – Fidel Castro nawarkeun panukeuran tahanan Teluk Babi ku 500 buld ...

17 Nopémber

1933 – Amérika Sarikat ngaku ka Uni Soviét. 1796 – Perang Révolusi Perancis: Patempuran Jambatan Arcole: Pasukan Perancis ngéléhkeun Austria di Itali. 1950 – Résolusi Déwan Kaamanan PBB 89 ngeunaan Masalah Palestina diangkat. 2013 – Lima belas ja ...

17 Oktober

1817 - Makam Firaun Seti I Dinasti ka-19 katimu di Mesir. 1604 - Supérnova Képler kasawang dina rasi bintang Ophiuchus. 1861 - Urang Aborigin maténi salapan urang Eropah di tempat nu ayeuna disebut Springsure, Queensland Tengah, Australi. 1907 - ...

17 Pébruari

1944 – Perang Dunia II: Patempuran Eniwetok dimimitian: Perang éta réngsé pikeun kameunangan Amérika dina tanggal 22 Pébruari. 1854 – Karajaan Inggris ngaku kana kamerdékaan Nagara Bébas Oranye kiwari jadi hiji propinsi di Afrika Kidul. 1871 – Te ...

17 Séptémber

642 - Amru bin Ash nalukkeun Iskandariyah. 1978 - Akad Camp David ditéken ku Mesir jeung Israél. 1789 - William Herschel nimu Mimas, satellit Saturnus. 1894 - Patempuran Leuwi Yalu, ngeprakkeun panggedé-gedéna armada laut dina Perang Cina - Jepan ...

18 Agustus

1940 – Perang Dunia II: Poé Pangbeuratna patempuran udara, bagéan dina Patempuran Britania, harita lumangsung patelak di awang=awang pangrongkahna dina sajarah, kadua beulah pihak ngarandapan karugian tohaga. 1945 - Sukarno ngajabat minangka prés ...

18 April

1993 – David Lee Roth ditahan di Kota New York alatan meuli mariyuana, hargana ngan $10. 2018 – King Mswati III ti Swaziland ngabéwarakeun yén nagarana bakal ganti ngaran jadi Eswatini. 1943 – Perang Dunia II: Dina Operasi Vengeance, Admiral Isor ...

18 Désémber

1981 – Pasawat Ruisa pangebom strategis Tu-160 munggaran ngapung, panggedéna pasawat tempur di dunia, panggedéna pasawat supersonik, sarta panggedéna pasawat nu jangjangna bisa digular-gilir. 2006 – Banjir kahiji dina sarangkéan banjir narajang M ...

18 Januari

1788 – Unit kahiji tina Armada Kapal Munggaran nu mawa 736 narapidana ti Inggris ka Australia nepi ka Basisir Botani. 1977 – Para élmuwan ngaidentifikasi sajenis baktéri nu can kanyahoan saméméhna minangka panyabab panyakit Legionnaire nu misteri ...

18 Juli

1953 - Bintang rock Élvis Présley nyieun rekaman munggaranna di Sun Studios. 2012 - Kim Jong-un sacara rasmi ditunjuk minangka Pamingpin Pangluhurna di Koréa Kalér. 1968 - Pausahaan Intel diadegkeun di Santa Clara, California. 1938 - Douglas "Wro ...

18 Juni

618 – Li Yuan jadi Kaésar Gaozu ti Tang, ngamimitian tilu abad pamaréntahan Dinasti Tang di China. 656 – Sayidina Ali jadi khulafaur rasyidin nu kaopat. 2014 – Raja Juan Carlos ti Spanyol nyérénkeun makutana ka anakna, Felipe VI. 1989 - Parobahan ...

18 Maret

1925 – Tornado Tilu Nagara Bagéan narajang di Missouri, Illinois jeung Indiana, nelasan 695 jalma. 1068 – Lini narajang Levant jeung Bobojong Arab, ngabalukarkeun maotna kira-kira 20.000 jalma. 1937 – Beledugan di Sakola New London di New London, ...

18 Méi

1812 – John Bellingham dinyatakeun salah sarta ditibanan hukuman mati ku cara digantung alatan nelasan PM Spencer Perceval. 1388 – Nalika Patempuran Dano Buyur, Jénderal Lan Yu mingpin tentara Tionghoa pikeun ngéléhkeun gorombolan Togus Temur ti ...

18 Nopémber

1493 – Christopher Columbus mimiti manggihan Puérto Riko. 1421 – Témbok tanggul laut di Zuiderzee di Walanda pejah, ngabanjiran 72 désa sarta nelasan kurang leuwih 10.000 jalma. Kajadian ieu tuluy nelah minangka banjir Santa Elisabéth. 1095 – Déw ...

18 Oktober

1540 - Pangjajah Spanyol ngancurkeun Kota Mabila ayeuna Alabama sarta maténi Tua Suku Tuskaloosa. 1356 - Lini Basel di Eropa, 6.0 - 7.1SR. 1565 - Patempuran Basisir Fukuda, kapal laut klan Matsura gagal nyerek kapal Portugis, minangka konflik mun ...

18 Pébruari

2001 – Agén FBI Robert Hanssen ditahan alatan jadi mata-mata Uni Soviét. Antukna dihukum panjara saumur hirup. 1781 – Perang Inggris Walanda Kaopat: Kaptén Thomas Shirley ngamimitian lalampahanna ngalawananan pos jaga kolonial Walanda di Basisir ...

18 Séptémber

1982 - Pangbanteyan Sabra jeung Shatila di Libanon lekasan. 1948 - Pamungpangan PKI 1948 di Madiun pingpinan Musso. 1906 - Topan Hongkong 1906 niwaskeun kurang leuwih 10.000 jalma. 1947 - The National Security Council NSC jeung the Central Intell ...

19 April

1995 – Pangeboman Kota Oklahoma: Gedong Féderal Alfred P. Murrah di Kota Oklahoma, AS, dibom, nelasan 168 jalma kaasup 19 budak leutik nu umurna di handapeun genep taun. 1932 – Présidén Herbert Hoover ngusulkeun poé gawé 5 poé tina saminggu. 1989 ...

19 Désémber

1796 – Perang Révolusioner Perancis: Dua frigate Inggris dina pingpinan Komodor Horatio Nelson jeung dua frigate Spnayol pingpinan Komodor Don Jacobo Stuart patelak di leupas basisir Murcia. 1912 – William Van Schaick, kaptén kapal uap General Sl ...

19 Januari

1419 – Perang Saratus Taun: Rouen nyerah ka Henry V ti Inggris, nganggeuskeun panalukan deui Inggris ka Normandia. 1983 – Apple Lisa, komputer pribadi munggaran ti Apple Inc. nu ngabogaan GUI jeung mos dibéwarakeun. 2007 – Jurnalis Turki-Arménia, ...

19 Juli

1879 - Doc Holliday munggaran nelasan jalma sabada jalma éta némbakan salonna kedéyna di New Mexico. 1843 - Kapal uap SS Great Britain dipedalkeun, dirancang ku Isambard Kingdom Brunel, mangrupakeun kapal laut munggaran nu maké lambung wesi jeung ...

19 Juni

1944 - Patempuran Laut Filipina dimimitian antara Angkatan Laut Amérika Sarikat jeung Angkatan Laut Jepang. 1978 - Komik strip Garfield ti Amérika Sarikat mimiti medal. 1861 - Sajarah Kalimantan Kidul: Patempuran ngalawan pasukan Hindia Walanda d ...

19 Maret

1863 – Kapal Laut SS Georgiana, nu cenah mangrupakeun kapal pangjalajah Konfederasi pangkuatna, dikelebuhkeun ku kapal perang Union nalika munggaran balayar katut babawaanna sarupaning amunisi, obat-obatan jeung barang dagangan nu hargana mun dii ...

19 Méi

1506 – Christopher Columbus nunjuk anakna Diego Columbus minangka pawaris tunggalna. 1802 – Napoleon Bonaparte ngadegkeun Legiun Kahormatan. 1963 – Majalah Mingguan the New York Post medalkeun surat Martin Luther King Jr. ti Panjara Birmingham. 2 ...

19 Nopémber

1952 – Marsekal Lapangan Yunani Alexander Papagos jadi perdana menteri Yunani ka 152. 2006 – Nintendo munggaran medalkeun konsol gim vidio Wii. 1954 – Télé Monte Carlo, saluran tivi swasta pangkolotna di Éropa dipedalkeun ku Pangéran Rainier III. ...

19 Oktober

1386 – Univérsitas Heidelberg ngalumangsungkeun kuliah munggaran, jadi minangka univérsitas pangkolotna di Jérman. 1943 – Streptomycin, antibiotik munggaran pikeun ngubaran TBC ditimukeun ku para panaliti di Univérsitas Rutgers. 1960 – Amérika Sa ...

19 Pébruari

1674 – Inggris jeung Walanda néken Perjangjian Westminster, mungkas Perang Inggris-Walanda Katilu. Salah sahiji hasil tina perjangjian éta nyaéta pamindahan koloni Walanda New Amsterdam ka Inggris sarta tuluy ganti ngaran jadi New York. 1943 – Pe ...

19 Séptémber

1945 - Insidén Yamato di Surabaya, bandéra Walanda saluhureun Hotél Yamato disoéhkeun nu biruna jadi bandéra merah putih. 1881 – Présidén AS James A. Garfield maot alatan tatu balas témbakan tanggal 2 Juli. 1946 – Majelis Eropa diadegkeun. 1356 – ...

2 Agustus

1776 – Panandatanganan sacara rasmi Déklarasi Kamerdékaan AS ku 56 jalma. Kabupatén Majaléngka 1932 – Carl David Anderson nimu jeung motokeun hiji positron, anti-partikel munggaran nu kungsi katohian. Kabupatén Bogor Kabupatén Kuningan 1844 – Pie ...

2 April

1902 – Dmitry Sipyagin, menteri jero nagri Karajaan Rusia ditelasan di Istana Marie, Saint Petersburg. 1801 – Perang Napoléon: Inggris dina pingpinan Horatio Nelson ngancurkeun kapal perang Dénmark dina Patempuran Laut Kopenhagen. 1930 – Sabada m ...

2 Désémber

1805 – Perang Koalisi Katilu: Patempuran Austerlitz: Pasukan Perancis dina pingpinan Napoleon Bonaparte ngéléhkeun pasukan gabungan Rusia – Austria sacara mutlak. 1409 - Universitas Leipzig dibuka. 1852 – Louis-Napoléon Bonaparte jadi Kaésar Pera ...

2 Januari

1942 – Perang Dunia II: Manila karebut ku pasukan Jepang, ngabalukarkeun Jepang ngawasa Philipina. 1978 – Pangbantéan Multan, pasukan Pakistan némbakan démonstran pagawé di Multan, Pakistan. 1955 – Sabada panelasan présidén Panama, José Antonio R ...

2 Juli

626 – Li Shimin, pijadieun Kaésar Taizong ti Dinasti Tang, nyerang tur nelasan dulur-dulurna nu jadi saingan, Li Yuanji jeung Li Jiancheng dina kajadian nu nelah ku sebutan Insidén Gerbang Xuanwu. 1494 – Spanyol ngaratifikasi PerjangjianTordesill ...

2 Juni

1953 - Istrénan Ratu Inggris, Elizabeth II, mimiti disiarkeun na tipi. 1964 – The Palestine Liberation Organization PLO diadegkeun. 2012 – Manten Présidén Mesir Hosni Mubarak ditibanan hukuman panjara saumur hirup alatan peranna dina panelasan dé ...