ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 156

Aristokrasi

Aristokrasi nyaéta salah sahiji wangun pamaréntahan anu dicekel ku raja atawa kaom bangsawan. Inohong atawa jelema anu percaya kana ieu sistim pamaréntahan téh disebutna aristokrat. Pamadegan séjén ngeunaan wangenan aristokrasi nyaéta wangun sist ...

Sastra Bandingan

Sastra bandingan atawa literary comparative nyaéta studi sastra anu maluruh kamekaran karya sastra tina hiji mangsa ka mangsa, genre ka genre, pangarang hiji jeung pangarang séjén sarta éstétika nu hiji jeung nu séjén. Sastra bandingan miboga pan ...

Piit peking

Piit peking ; bondol peking; nyaéta manuk leutik anu asalna tina kulawarga Estrildidae.Manuk ieu kahakananna sisikian, kayaning siki: paré, kunyit, sorgum, jujukutan, jeung sajabana.

Bidani

Bidani ; Combretum indicum nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawarga combretaceae. Tangkalna ngarungkun bisa dirambatkeun kana pager, asal jeung sebaran geografis ieu tutuwuhan ti Asia tropis, najan masih kénéh aya kamangmangan ngeunaan ieu asal ...

Amoeba

Amoeba nyaéta salah sahiji wanda Protozoa anu kaasup kana golongan Rhizopoda atawa Sarkodina. Suku samar anu dipiboga ku amoeba bisa dipaké keur nyokot kadaharan.

Walot

Citakan:Disambiginfo Walot ; Brucea javanica nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawarga simaroubaceae. Sakabéh bagéan tangkalna mibanda rasa pait malahan matak weureu racunan, sanajan kitu ieu tutuwuhan bisa dimangpaatekun pikeun ubar. Utamana ng ...

Alap-alap coklat

Alap-alap coklat nyaéta hiji manuk pamangsa/ prédator anu asalna tina kulawarga accipitridae. Ieu manuk mimiti diguar ku Nicholas Aylward Vigors jeung Thomas Horsfield dina taun 1827.

Bioma

Bioma nyaéta salah sahiji lahan taneuh anu lega kalawan dibagi wandana dumasar kana iklim. Dina bioma, tutuwuhan jeung sasatoan bisa bumetah hirup jeung néangan kadaharan. Bioma ogé tangtu miboga ékosistem dina lingkup lahan anu sarua. Bioma duma ...

Aya Sopia

Aya Sopia atawa Hagia Sofia nyaéta musium anu panggedéna jeung pangalusna sadunya, ayana di Istanbul Turki. Panalungtik sajarah nyebutkeun yén Aya Sopia mangrupakeun Keajaiban Dunia Kedelapan, lantaran kawéntar ku ciri has seni jeung arsitékturna ...

Wilhélmina ti Walanda

Ratu Wilhelmina, Putri Orange-Nassau, mangrupa Ratu Walanda ti 1890 - 1948 jeung Ibu Suri ti sabot 1948 - 1962. Anjeunna mingpin Walanda salila leuwih ti 50 taun, leuwih lila tibatan pamingpin karajaan Walanda anu séjénna. Mangsa kakawasaanna nga ...

Kapal pangancur Jepang Natsushio

Natsushio mangrupikeun kapal kagenep tina 19 pangancur kelas Kagerō anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Kakaisaran Jepang di akhir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

Kapal pangancur Jepang Kagerō

Kagerō mangrupikeun kapal kahiji tina 19 pangancur kelas Kagerō anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Kakaisaran Jepang di akhir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

Kapal pangancur Jepang Hayashio

Hayashio mangrupikeun kapal kalima tina 19 pangancur kelas Kagerō anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Kakaisaran Jepang di akhir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

Kapal pangancur Jepang Oyashio

Oyashio mangrupikeun kapal kaopat tina 19 pangancur kelas Kagerō anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Kakaisaran Jepang di akhir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

Kapal pangancur Jepang Shiranui

Shiranui mangrupikeun kapal kadua tina 19 pangancur kelas Kagerō anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Kakaisaran Jepang di akhir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

Suung rampak

Suung rampak ; Gymnopus microcarpus nyaéta suung laleutik nu asalna tina kulawarga Lyophyllaceae. Ieu suung bisa dikonsumsi suung rampak sok disebut ogé, suung utah; suung ieu di Maluku disebut na kulat in sowa, di daérah Ambon disebutna kulat ta ...

ᮃᮓᮤᮕᮒᮤ ᮕᮔᮆᮊᮔ᮪

ᮊᮊᮞᮤᮂᮔ ᮒᮦᮂ ᮛᮓᮦᮔ᮪ ᮅᮏᮀ ᮍᮧᮊᮧ ᮃᮒᮔᮕᮤ ᮕᮥᮒᮢ ᮃᮓᮤᮕᮒᮤ ᮕᮔᮆᮊᮔ᮪ ᮕᮥᮒᮢ ᮕᮢᮘᮥ ᮎᮤᮕ᮪ᮒ ᮕᮨᮁᮙᮔ ᮱᮵᮹᮵-᮱᮶᮱᮸ ᮙᮞᮨᮠᮤ ᮕᮥᮒᮢ ᮙᮠᮛᮏ ᮞᮀᮠᮡᮀ ᮎᮤᮕ᮪ᮒ ᮕᮨᮁᮙᮔ ᮕᮢᮘᮥᮓᮤᮌᮜᮥᮂ ᮞᮜᮝᮦ ᮕᮥᮒᮢ ᮕᮢᮘᮥ ᮠᮅᮁ ᮊᮧᮔᮦᮀ, ᮕᮥᮒᮢ ᮕᮢᮘᮥ ᮕᮥᮎᮥᮊ᮪ ᮅᮙᮥᮙ᮪ ᮞᮥᮔᮔ᮪ ᮕᮛᮥᮀ ᮌᮀᮞ / ᮕᮥᮎᮥᮊ᮪ ᮅᮙᮥᮙ᮪ ᮒᮜᮌ ᮏᮒᮥᮊᮢᮙᮤ ᮞᮛᮨᮀ ᮛᮒᮥ ᮕᮛᮥᮀ / ᮛᮒᮥ ᮞᮥᮑᮜᮛᮀ ...

Tarusbawa

Sri Maharaja Tarusbawa mangrupikeun Raja munggaran di Karajaan Sunda. Anjeunna janten Raja di Karajaan Sunda ti taun 669 Masehi dugi ka 723 Masehi. Dina taun 669 Maséhi, Maharaja Linggawarman, Raja ka dua belas ti Tarumanagara pupus. Anjeuna diga ...

Prasasti Kabantenan

Prasasti Kabantenan mangrupikeun prasasti penting dina sajarah Indonésia. Prasasti ieu diwangun ku pelat tambaga. Prasasti Kebantenan dipésér ku Radén Saléh ti warga désa Kabantenan, Bekasi. Prasasti ieu mangrupikeun naskah sareng dina basa Sunda ...

Palangka sriman sriwacana

Dina cutatan Carita Parahiyangan sapertos kieu: Anu Susuktunggal inyana nu nyieuna palangka Sriman Sriwacana Sri Baduga Maharajadiraja Ratu Haji di Pakwan Pajajaran nu mikadatwan Sri Bima Punta Narayana Madura Suradipati, inyana Pakwan Sanghiyang ...

Ki sireum

Kisireum ; Jambosa acuminatissima; Jambu samak, loba kapanggih hirup di sisi leuweung, sisi susukan, jeung daérah séjén anu taneuhna rada jemlék. Ieu tangkal teu asup kana tangkal anu dilindungi, sanajan henteu aya anu ngahaja dipelak ieu tutuwuh ...

Kapal pangancur Jepang Hatsukaze

Hatsukaze mangrupikeun kapal katujuh tina 19 pangancur kelas Kagerō anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Kakaisaran Jepang di akhir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

Benjang

Benjang mangrupikeun salah sahiji jinis kasenian Olah raga tradisional Sunda anu ngagabungkeun seni sareng seni beladiri. Parantos dikembangkeun di Kacamatan Ujungberung, kota Bandung. Benjang parantos ngembangkeun ti akhir abad ka 19. Bénjang am ...

Amandel

Amandel atawa mandel mangrupa struktur normal anu kapanggih dina unggal sisi tukang tikoro. Ieu organ bagian tina sistem imun jeung bisa ngahasilkeun antibodi keur ngalawan sababaraha wanda kuman anu nyerang kaséhatan baham. Ukuran amandel téh le ...

Palatum

Palatum nyaéta hiji tulang cekung anu ngabentuk lalangit satukangeun alveoli atawa tulang kapanggih dina lalangit baham manusa. Palatum perenahna antara rongga baham jeung rongga irung. Palatum ogé ngabentuk lalangit cavum oris jeung dasar cavum ...

Sitoplasma

Sitoplasma mangrupa bagian tina sél anu dibulen ku mémbran plasma. Sitoplasma diwangun ku cai, protéin, karbohidrat, lemak, mineral jeung vitamin. Sitoplasma fungsina jadi tempat neundeun bahan-bahan kimia sél anu penting keur prosés metabolisme ...

Langkap

Langkap nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga. Sanajan teu pati dipikawanoh, ieu tutuwuhan loba kapanggih hirup di daérah landeuh anu deukeut ka laut. Di sababaraha tempat, daunna remen dimangpaatkeun pikeun nyieun hateup. Langkap loba ...

Wikipedia:Wiki Sabanda/Tugas/Sarat artikel minimal

Artikel minimal pikeun pasanggiri Wiki Sabanda, sakurang-kurangna kudu nyumponan sarat ieu di handap: Judul artikel anu rék dijieun meunang tina ideu sorangan, atawa milih topik tina daptar anu disadiakeun dina daptar judul. Bisa ogé tina daptar ...

Wikipedia:Substitution

Pikeun a technical description of substitution functions, tempo Help:Substitution. Substitution is a different way of handling templates than normally done on Wikipedia. Usually, templates are transcluded, which means that if the template changes ...

Wikipedia:Wiki Sabanda/Tugas Undak2

Artikel geus ditambahan interwiki Judul artikel anu rék dijieun meunang tina ideu sorangan, atawa milih topik tina daptar anu disadiakeun dina daptar judul. Sumber rujukan anu dipaké sakurang-kurangna dua sumber. Nyieun 10 artikel anyar. katangtu ...

Wikipedia:Wiki Sabanda/Klaim/Undak5

Tabel penilaian artikel pilihan. Républik Rahayat Tiongkok jeung Animasi

Wikipedia:Wiki Sabanda/Klaim/Undak2

Koméntar 3 Koméntar 1 Koméntar 5 Koméntar 4 Koméntar 2

Wikipedia:WikiProject Flag Template

Ngahasilkeun hiji gambar bandera leutik nu dingaranan. Gambarna boga tutumbu kana artikel anu nyambung jeung bandéra. Conto)

Wikipedia:Protection log

09:13, 28 Jul 2004 Kandar protected Lambang Wikipédia 09:18, 27 Jul 2004 Kandar unprotected give a reason) 10:19, 27 Jul 2004 Kandar unprotected koreksi 04:58, 2 Aug 2004 Kandar unprotected Gambar rek diganti ku nu leuwih leutik 09:21, 27 Jul 200 ...

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/D

Perhatosan! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri/judul anu aya di Ensiklopedi Indonesia wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina basa Sundana. Upama mang ...

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/E

Perhatosan! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri/judul anu aya di Ensiklopedi Indonesia wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina basa Sundana. Upama mang ...

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/C

Perhatosan! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri/judul anu aya di Ensiklopedi Indonesia wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina basa Sundana. Upama mang ...

Wikipedia:Wiki Sabanda II/daptar judul/A

Perhatosan! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri/judul anu aya di Ensiklopedi Indonesia wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina basa Sundana. Upama mang ...

Wikipedia:Wiki Sabanda/daptar judul/A

Perhatosan! Daptar judul anu disadiakeun dina ieu kaca téh béréndélan éntri/judul anu aya di Ensiklopedi Indonesia wedalan IBVH, anu tangtuna maké basa Indonésia, ku kituna bakal aya judul anu pagedrug atawa geus aya dina basa Sundana. Upama mang ...

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2011

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2011: Minggu ka 1 2011 Unsur kimia bismut dina bentuk kristal sintétik. Kelir warna-warni dihasilkeun tina oksidasi lapisan ipis sisi luarna. Pikeun babandingan, di katuhueunana kubus 1 cm 3 bismut murn ...

Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2010

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2010: Minggu ka 1 2010 Dua mojang panari Bali potrét dijieun taun 1929. Sumber: Wikimedia Commons Minggu ka 2 2010 Basisir Glass di Fort Bragg, Kalifornia, AS. Sumber: Wikimedia Commons Minggu ka 3 2010 ...

Agung Kembar

Agung Bagus sareng Agung Gede atanapi anu profesional sareng Agung Kembar mangrupikeun duun musisi lahir di Denpasar, Bali, 22 Juli 2001; 19 taun. aranjeunna ngamimitian karir musikna ti saprak 2020 ku lagu judulna "Senyum".

Kodon

Kodon mangrupa dérét nukléotida dina mRNA anu dibentuk ku kombinasi tilu nukléotida anu ngaruntuy tuluy nyandi jadi asam amino nepi ka disebut tripel kodon. Asam amino anu disandikeun téh contona métionin ku runtuyan nukléotida ATG. Loba asam ami ...

Ki séréh

Ki séréh ; Cinnamomum parthenoxylon nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga lauraceae. Ieu tangkal henteu ngarandapan ngarangrangan daunna atawa héjo sapanjang taun, jangkungna bisa nepi ka10–20 m. Ieu tutuwuhan loba kapanggih hirup di As ...

Ki kacang

Tangkalna lempeng ajeg kaluhur, jangkungna bisa nepika 33 méter malahan aya anu nepika 40 méter kalawan buleudan tangkalna 82-100 céntimeter. Daunna salambar bijil sapasang kenca katuhu, urat daunna katembong ngajarendul dihandapeun daun. Daun pa ...

Kumpay

Kumpay ; Lycopodium nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga lycopodiaceae. Tina basa Yunani lukos hartina ajag jeung podion hartina ngaleutikan, pous hartina suku. Genus na clubmoss es, dipiwanoh ogé ground pines atawa creeping cedars. Ti ...

Kapal pangancur Jepang Akigumo

Akigumo mangrupikeun kapal panungtungan tina 19 pangancur kelas Kagerō anu diwangun pikeun Angkatan Sagara Kakaisaran Jepang di akhir taun 1930-an dina Program Maru San Keikaku.

Johannes Latuharhary

Mr. Johannes Latuharhary nyaéta saurang politikus jeung perintis kemerdekaan Indonésia. Johannes mangrupa Gubernur Maluku munggaran antawis taun 1950 jeung 1955, sarta bajoang sangkan Maluku asup jadi bagéan tina NKRI. Johannes gumelar di Saparua ...

Nukléoprotéin

Nukléoprotéin nyaéta protéin anu strukturna patali jeung asam nukléat kalawan ngandungDNA sareng RNA di jerona. Wanda nukléoprotéin nyaéta ribosom, nukleosom, jeung protéin nukleokapsid anu asalna tina virus.

Silia

Silium nyaéta organél sél anu miboga fungsi salaku alat gerak sababaraha sél anu diaméterna kurang leuwih 0.25 μm jeung panjangna 2 nepi ka 20 μm. Bentuk silia téh manjang jeung dibulen ku hiji mémbran sél anu lincah. Jumlah silia dina unggal sél ...