ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 111

69 stasiun Nakasendō

Pikeun the ukiyo-e prints by Hiroshige, tempo The Sixty-Nine Stations of the Kiso Kaidō. 69 Station di sapanjang Nakasendō nyaéta tempat reureuh sapanjang Nakasendō, nu mimitina ti Nihonbashi di Edo nepi ka Sanjō Ōhashi di Kyoto.

Ibu kota Jepang

Ibu kota Jepang nu ayeuna sacara de facto nyaéta Tokyo. Di Jepang, istilah "ibu kota" anyar dipikanyaho sanggeus Perang Dunya II réngsé. Saméméhna, Tokyo ti taun 1868 mangrupa ibukota kaisar. Istilah "ibu kota" anyar loba dipikawanoh sanggeus dit ...

Tilu pamandangan di Jepang

Tilu Panénjoan di Jepang 日本三景 Nihon sankei nyaéta runtuyan panénjoan nu pangkawentarna di Jepang, ampir kaasup kana Tujuh Kaajaiban Dunya Baheula. Runtuyan ieu mimiti dijeun ku Hayashi Razan, dina taun 1643. Tilu Panénjoan nyaéta: Itsukushima ...

Taman Nasional Juwangsan

Taman Nasional Juwangsan nyaéta salah sahiji taman nasional di Koréa Kidul nu perenahna di propinsi Gyeongsang Kalér, Koréa Kidul, mangrupa bagéan pagunungan Taebaek. Jadi taman nasional ka-12 di Koréa Kidul saprak taun 1976. Ukuran total taman i ...

Propinsi Samangan

Samangan nyaéta salah sahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu ngawengku 11.218 square kilometres sarta miboga populasi kira-kira 313.211 jiwa.

Propinsi Badakhshan

Jan-Heeren Grevemeyer: Herrschaft, Raub und Gegenseitigkeit: Die politische Geschichte Badakhshans 1500-1883, Otto Harrassowitz, Wiesbaden 1982 Wolfgang Holzwarth: Segmentation und Staatsbildung in Afghanistan: Traditionale sozio-politische Organ ...

Owa Jawa

Owa Hylobates moloch téh primata ti kulawarga Hylobatidae, atawa nu katelah babon. Pakulitanana hawuk semu hérang, teu boga buntut, leungeunna panjang, rata-rata beuratna 8 kg. Owa ukur aya di bagian kulon pulo Jawa, Indonésia, hirup di leuweung- ...

Peucang

Peucang nyaéta hiji spésiés ungulata kuku genap ti kulawarga Tragulidae. Nalika sawawa, gedéna sapantar kelenci, ku kituna kaasup ungulata pangleutikna. Hirupna di leuweung Java, bisa jadi di Bali ogé, najan can kungsi aya anu ngawénéhan.

Peusing Sunda

Peusing Sunda Manis javanica, ogé katelah Peusing Malayu atawa Peusing Jawa, nyaéta hiji spésiés peusing ti wewengkon Asia Tenggara.

Tilu Karajaan Koréa

Tilu Karajaan Koréa mangrupa karajaan Goguryeo, Baekje, jeung Silla, nu ngawasa Bojong Koréa jeung Manchuria salila dalapan abad nepi ka abad ka-7 M. Karajaan-karajaan séjén nu leuwih leutik aya saméméh nepi ka mangsana Tilu Karajaan, kayaning Ga ...

Kaisar Temmu

Kaisar Temmu nyaéta kaisar Jepang ka- 40, dumasar kana runtuyan kakaisaran. Mangku jabatan ti 672 dugi ka pupus dina taun 686.

Sunan Bonang

Sunan Bonang atawa Maulana Makdum Ibrahim nyaéta putra ti Sunan Ampél jeung Nyi Ageng Manila nu babar dina taun 1465. Gantina Sunan Bonang méré pituduh jeung kapercayaan ayana malaékat jeung nabi. Sunan Bonang disebut boga gelar Prabu Hanyakrawar ...

Sunan Giri

Sunan Giri atawa Radén Paku, Prabu Satmata, Sultan Abdul Faqih, Raden Ainul Yaqin atawa Joko Samudro dibabarkeun di Blambangan taun 1442 Maséhi. Dikurebkeun di Bukit Giri Désa Giri, Kebomas Gresik. Disebutkeun yén anjeuna tilar dunya taun 1506 M.

Sunan Gunung Jati

Syarif Hidayatullah atawa leuwih kasohor ku sebutan Sunan Gunung Jati nyaéta salah sahiji anggota walisongo nu nyebarkeun Islam di Jawa Barat. Lahir taun 1450-an. ngantunkeun dina umur nu ka 120 taun di Cirebon.

Sunan Kali Jaga

Radén Syahid anu dipiwanohna mah Sunan Kali Jaga atawa sok disebut ogé Syaikh Melaya nyaéta salah saurang inohong Wali Sanga anu ruket jeung muslim di pulo Jawa, ku sabab kaparigelanna ngasupkeun pangaruh Islam kana tradisi Jawa. Makamna aya di K ...

Sunan Ngampél

Sunan Ngampél atawa Radén Rahmat nyaéta salah sahiji walisanga. Sunan Ngampél nyaéta dulur kapilanceuk ti Maulana Malik Ibrahim. Ngaran asli jeung silsilahna nyaéta Radén Rahmat bin Ibrahim Asmoro bin Jamaluddin al-Husain bin Ahmad Syah Jalal nep ...

Adipati Ewangga

Adipati Ewangga nyaéta anak Sinuhun Gunung Jati ti Putri Onti Nio. Sangges dewasa anjeunna diangken jeung dinobatkeun jadi pamingpin pamaréntahan jeung pasukan Kadipatén Kuningan nu wates daérah kalér kadipatén Cirebon, Beulah wétan jeung kadipat ...

Al Fatihah

Surat Al Fatihah anu diturunkeun di Mekah sarta diwangun ku 7 ayat mangrupa surat anu munggaran diturunkeun di antara surat-surat anu aya dina Al Quran sarta kaasup golongan surah Makkiyah. Surat ieu disebut Al Fatihah, alatan nya ku surat ieu pi ...

Al Baqoroh

Surat Al Baqoroh nyaéta surat ka-2 dina Al Quran. Surat ieu kawengku ti 286 ayat, 6.221 kecap, jeung 25.500 huruf jeung kaasup surat Madaniyah. Sabagéan gedé ayatna turun di awal hijrahna Nabi sa.w., iwal ti ayat 281 nu turun di Mina nalika Haji ...

Ali Imron

Surat Aali Imron geus 3 dina al qur an. Ieu surat diwangun ku 200 ayat kaasup Madaniyah. Disebut AliImron sabab éta ngandung carita kulawarga Imron dina carita éta disebutkeun kalahiran Nabi Isa, jeung ogé disebut kalahiran Maryam bint Imron. Sur ...

Yunus (surat)

Surat Yunus nyaéta surat ka-10 dina Al-Quran. Ieu surat téh aya 109 ayat, kaasup kana golongan surat-surat Makkiyah nu turun di Mekkah Ayat 40, 94, 95, turun di Madinah. Judul Yunus hartina Nabi Yunus. 1.Iman: Al Quran sanés sihir, Allah maréntah ...

Yusuf (surat)

Surah Yusuf nyaéta surah ka-12 dina Al-Quran. Surah ieu kasusun ku 111 ayat jeung kaasup golongan surah Makkiyah. Surah ieu dinamian Yusuf ku sabab inti suratna nyaritakeun riwayat Nabi Yusuf AS, perjalanana, sarta nasib bapa sareng para dulurna. ...

Al Kahf

Surat Al-Kahf disebut ogé Ashabul Kahf mangrupa surat ke-18 dina Al Quran. Sura ieu kawengku 110 ayat, kaasup golongan surah-surah Makkiyah. Dingaranan Al-Kahf jeung Ashabul Kahf nu hartina Pangeusi-Pangeusi Guha, dicokot tina carita nu aya dina ...

Maryam (surat)

Surah Maryam nyaéta surah ka-19 dina Al-Quran. Surah ieu kasusun tina 98 ayat jeung kaasup golongan surah Makkiyah ku sabab hampir kabéh ayat dina surah ieu diturunkeun saacan Nabi Muhammad SAW hijrah ka Madinah, bahkan saacan para sahabatna hijr ...

Yasin

Surat Yasin nyaéta surat ka-36 dina al Quran. Surat ieu diwangun ku 83 ayat, kaasup golongan surat-surat Makkiyah sarta diturunkeun sanggeus surah Al Jin. Dingaranan Ya Sin alatan dimimitian ku aksara Ya Sin. Sakumaha halna harti hurup-hurup dina ...

Shod

Surat Shod nyaéta surat ka-38 dina Al Quran. Surat ieu kawengku 88 ayat kaasup golongan surat Makkiyah jeung diturunkeun sabada surat Al-Qomar. Dingaranan Shod lantaran ieu surat dimimitian ku huruf Shood.

Ad Dukhon

Surah Ad-Dukhon nyaéta surah ka-44 dina Al-Quran anu kaasup ogé kana golongan surah Makkiyah. Surah ieu disebut Ad-Dukhon sabab ti ayat 10 nepi ka 15 nyaritakeun azab halimun anu ditimpakeun ka jalma kafir. Surah Ad-Dukhon kaasup surah ka-25 tina ...

Al Jatsiyah

Surat Al-Jatsiyah nyaéta surat ka-45 dina Al Quran. Surat ieu kaasup surat Makkiyah kawengku 37 ayat, turun sabada surat 44 Ad-Dukhon, surat ka-64 dumasar turunna. Dingaranan surat Al-Jatsiyah dumasar ayat 28 nu ngiberkeun umat manusa carindeku d ...

Al Qomar

Surat Al-Qomar nyaéta surat ka-54 dina Al-Quran. Ieu surat kawengku 55 ayat jeung kaasup golongan surat Makkiyah. Diturunkeun sabada surat At-Thoriq dingaranan Al-Qomar, dicokot tina ayat kahiji ieu surat.

Ar-Rohman

Surat Ar-Rohman nyaéta surat ka-55 dina Al Quran. Ieu surat kalebet golongan Surat Makkiyah. Turun sabada surat ka-13 Ar-Rodu, saméméh surat ka-76 Al-Insan. Diwangun ku 78 ayat anu eusina ngiberkeun perkawis nimat-nimat Alloh S.w.T.

Al-Waqiah

Surat Al-Waqiah nyaéta surat ka-56 dina Al-Quran. Ieu surat kawengku 96 ayat jeung kaasup golongan surat Makkiyah. Diturunkeun sabada surat Ta Ha dingaranan Al Waaqiah, dicokot tina kecap Al Waaqiah nu aya di ayat kahiji.

Al Mujadilah

Surat Al Mujadilah nyaéta surat ka-58 dina Al-Quran. Surat ieu kaasup surat Madaniyah tur kawengku 22 ayat. Dingaranan Al Mujadilah saluyu nu kaunggel dina ayat ka-2.

Al Hasyr

Surat Al Hasyr nyaéta surat ka-59 dina Al-Quran. Surat ieu kaasup surat Madaniyah tur kawengku 24 ayat. Dingaranan Al Hasyr saluyu nu kaunggel dina ayat ka-2.

Al Mumtahanah

Surat Al Mumtahanah nyaéta surat ka-60 dina Al-Quran. Surat ieu kaasup surat Madaniyah tur kawengku 13 ayat. Dingaranan Al Mumtahanah saluyu nu kaunggel dina ayat ka-10, dingaranan Al Mawaddah ayat ka-1.

As Shoff

Surat As-Shoff nyaéta surat ka-61 dina Al-Quran. Surat ieu kaasup surat Madaniyah tur kawengku 14 ayat. Dingaranan As-Shoff saluyu nu kaunggel dina ayat ka-4.

Al Jumuah

Surah Al-jumu’ah nyaéta surah ke-62 dina Al Quran. Surah ieu kagolongkeun surah Madaniyah anu diwangun ku 11 ayat. Dingaranan Al Jumu’ah anu hartina poé jumaah dicokot tina kecap Al Jumu’ah anu aya dina ayat ka-9 surat ieu.

Al Munafiqun

Surat Al Munafiqun nyaéta surat ka-63 dina Al-Quran. Surat ieu kaasup surat Madaniyah tur kawengku 11 ayat. Dingaranan Al Munafiqun saluyu nu kaunggel dina ayat ka-1.

At Taghobun

Surat At-Taghobun nyaéta surat ka-64 dina Al-Quran. Surat ieu kaasup surat Madaniyah tur kawengku 18 ayat. Dingaranan At-Taghobun saluyu nu kaunggel dina ayat ka-9.

At-Tholaq

Surat At-Tholaq nyaéta surat ka-65 dina Al-Quran. Sura ieu kaasup surat Madaniyah jeung kawengku 12 ayat. Dingaranan At-Thalaq karana lolobana ayat-ayatna masalah talak jeung nu tumali masalah ieu.

At Tahrim

Surat At Tahrim nyaéta surat ka 66 dina Al Quran. Surat ieu kagolong surat Madaniyah nu kawengku 12 ayat. Dingaranan At Tahrim dicokot tina awal ieu surah kecap tuharrim nu boga harti ngaharamkeun.

Al Mulk

Surat Al-Mulk nyaéta surat ka-67 dina Quran, nu eusina aya 30 ayat. Ngaran surat ieu nujul kana Malik al Mulk Nu Boga Karajaan, harfiahna mah raja saalam dunya, salah sahiji tina 99 Asma Allah. Surat ieu ngajarkeun ka urang ngeunaan kakawasaan Al ...

Al Qolam

Surat Al Qolam nyaéta surat ka-68 dina Al Quran. Ieu surat kaasup surat Makkiyah, nu kawengku 52 ayat. Dingaranan Al Qolam’ nu hartina pena tina kecap nu aya dina ayat kahiji. Dinamian ogé surat Nun tina huruf ’’Nun’’ di awal ieu surat.

Al Haaqqoh

Surat Al-Haaqqoh nyaéta surat ka-69 dina Al Quran. Surat ieu kaasup surat Makkiyah kawengku 52 ayat. Dingaranan Al Haaqqoh nu hartina Poé kiamat tina ayat nu mimiti.

Al Maarij

Surat Al-Maarij nyaéta surat ka-70 dina Al Quran. Surat ieu kagolong surat Makkiyah kawengku 44 ayat. Dingaranan Al Ma’aarij nu hartina tempat naik tina kecap Al Ma’aarij nu aya dina ayat ka-3 ieu surat.

Nuh (surat)

Surat Nuh nyaéta surat ka-71 dina Al Quran. Surat ieu kaasup surat Makkiyah kawengku 28 ayat, turun sabada surat 16 an-Nahl. Dingaranan surat Nuh karana ieu surat ngiberkeun dawah, jeung dua Nabi Nuh a.s ka kaomna.

Al Muzzammil

Surat Al Muzzammil nyaéta surat ka-73 dina Al Quran. Surat ieu kagolongkeun surat Makkiyah, diwangun ku 20 ayat. Dingaranan Al Muzzammil anu hartina Jalma anu disimbut di cokot tina kecap al muzzammil anu aya dina ayat kahiji surat ieu. Anu dimak ...

Al Muddatstsir

Surat Al-Muddatstsir nyaéta surat ka-74 dina Al Quran. Surat ieu kaasup surat Makkiyah kawengku 56 ayat, diturunkeun sabada surat Al Muzzammil. Dingaranan Al Muddatstsir tina ayat mimiti ieu surat.

Al Qiyamah

Surat Al Qiyamah nyaéta surat ka-75 dina Al Quran. Ieu surat kawengku 40 ayat, kaasup golongan surat Makkiyah sarta diturunkeun sabada surat Al Qoriah. Kecap Al Qiyamah dicandak tina kecap Al Qiyamah nu aya di mimiti ieu surat.

Al Insan

Al Insan nyaéta surat ka-76 dina Al Quran. Surat ieu kagolongkeun kana surat Madaniyah nu ngandung 31 ayat. Dingaranan Al Insan, nu hartina Manusia, dicokot tina kecap Al Insaan anu aya dina ayat munggaran ieu surat.

An Naba

An Naba nyaéta surat ka-78 dina al Quran. Surat ieu kaasup kana surat Makkiyah, diwangun ku 40 ayat. Dingaranan An Naba anu hartina béja badag di cokot tina kecap an naba´ anu aya dina ayat ka-2 surat ieu. Dingaranan ogé Amma yatasaa aluun dicoko ...